LASCERTIFICERINGEN

Laswerk moet steeds vaker voldoen aan internationale normen. Wie werkt volgens de gestelde normen en zijn lasprocessen op orde heeft zal eerder voldoen aan aansprakelijkheidswetgeving. De kwaliteit van de werkwijze is immers aantoonbaar.

Nog meer zekerheid voor afnemers of opdrachtgevers is certificering van alle zaken die direct of indirect met het laswerk te maken hebben. Certificering wil niets anders zeggen dan dat een onafhankelijke derde partij controleert of u daadwerkelijk dat levert wat u heeft bewezen, afgesproken of vastgelegd.

Bij Vakopleiding Techniek worden lassers opgeleid. Daarnaast certificeren wij lassers. Wij zijn een NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) gemachtigde organisatie om lasproeven af te nemen ten behoeve van lasserscertificatie. Naast handlassers certificeren wij ook soldeerders en machinebedieners zoals robotlassers en orbitaal lassers.

Omdat certificeren maatwerk is, zijn wij samenwerkingen aangegaan met bedrijven als het NIL en andere gerenommeerde partijen uit de branche. Met deze partijen organiseren we workshops om u van de nieuwste ontwikkelingen binnen het lasgebied op de hoogte te houden.

Onze lasafdeling beschikt over de nieuwste lasapparatuur voor handlassers. Maar ook een lasrobot ontbreekt niet in ons assortiment. Hierdoor kunnen wij u steeds van het juiste advies voorzien en zijn we in staat om samen met u een optimale lasprocedure samen te stellen.
 
Neem contact met ons op voor advies of een offerte.