VERSPANINGSTECHNOLOGIEAlgemeen

Wilt u als verspaner aan de slag of uw kennis wat betreft CNC programmeren/verspanen verder verbreden? Vakopleiding Techniek biedt u de cursussen aan voor zowel conventioneel als CNC draaien en/of frezen.
Onderstaande cursussen zijn zowel in zijn geheel als gesplitst te volgen. Zo kunnen wij aansluiten op uw voorkennis en wensen.


CNC Verspanen

Een programma schrijven aan de hand van een werktekening is niet het enige dat u tijdens de cursus krijgt aangeboden. Gereedschapskeuze, bewerkingsvolgorde en verspaningstechnologie zijn steevaste onderdelen. Met simulatiesoftware kunt u onbeperkt oefenen. Met programma’s kunt u uiteindelijk ook het product op een CNC-machine vervaardigen. Bij Vakopleiding Techniek beschikken wij over machines met Fanuc, Siemens en Heidenhainbesturingen.


Conventioneel Verspanen

Op beide locaties is Vakopleiding Techniek uitgerust met moderne draai- en freesbanken. Onder begeleiding van een docent vervaardigt u producten aan deze conventionele machines. Tekeninglezen, meten en het kiezen van het juiste gereedschap maken onderdeel uit van de cursus.


Modules op niveau 4

Binnen onze BBL niveau 4 opleiding Verspaningstechnoloog bieden wij de modules verspaningstechnologie en nieuwe technieken aan. Deze zijn ook te volgen zonder het gehele BBL traject te doorlopen.