MECHATRONICAAlgemeen

Binnen het vakgebied mechatronica biedt Vakopleiding Techniek diverse cursussen op het gebied van Pneumatiek, Hydrauliek, Besturingstechniek of montagetechnieken.


Besturingstechniek

Besturingstechniek is bij machines, productielijnen en beveiligingsapparatuur niet weg te denken. Monteurs moeten op de hoogte zijn van symbolen, proces- en instrumentatieschema’s kunnen interpreteren en storingen kunnen oplossen. De praktijkgerichte cursussen van vakopleiding techniek zorgen voor de juiste kennis en vaardigheden op dat gebied.


Pneumatiek en Hydroliek

De cursussen met betrekking tot pneumatische en hydraulische systemen zijn eveneens praktijkgericht. Zo leert u tijdens de cursus het opsporen, lokaliseren en verhelpen van storingen. Het meten, testen en beproeven van door uzelf uitgevoerde praktijkopdrachten. De theorie, het herkennen van symbolen en het maken en lezen van schema’s dienen als ondersteuning van de praktijk.


Monteren en Stellen

Tijdens deze cursus leert u transmissiesystemen begrijpen en herkennen. Het praktijkgedeelte is gericht op het kunnen demonteren, monteren, uitlijnen en afstellen van die systemen. de theorie is bedoeld als ondersteuning van de praktijk.

 MODULES NIVEAU 4

Binnen onze BBL niveau 4 opleiding Technicus Mechatronica Systemen bieden wij de modules onderhoud, hydrauliek en pomptechniek, en elektrotechniek en besturingstechniek aan. Deze zijn ook te volgen zonder het gehele BBL traject te doorlopen.