CAD EN CAM TECHNOLOGIE3D Cad (INVENTOR)

Het 3D ontwerpen/modelleren van producten en machines is niet meer weg te denken. Het product wordt als het ware 3 dimensionaal op de computer gemaakt. Het is van alle kanten te bekijken, te testen en samen te voegen tot één geheel. Tijdens de opleiding leert u onderdelen modelleren, samenstellingen maken, productietekeningen uitwerken en exploded views en samenstellingen “werkend” te presenteren.

AutoCad

Nog steeds wordt er ontworpen met AutoCad. Niet voor niets is dit het meest bekende 2D-tekenpakket. Vele pakketten zijn afgeleid van of gebruiken als basis AutoCad. Tijdens de cursus leert u met de meeste functies van AutoCad te werken. Tekenen van lijnen en cirkels is de basis, gevolgd door verplaatsen, trimmen, verschalen en kopiëren. Een tekening is pas echt af wanneer er verschillende aanzichten, bematingen en een lay-out aan zijn toegevoegd.


CAD & CAM

Steeds vaker worden bewerkingsmachines extern geprogrammeerd met CAM-software. De software berekent als het ware de bewegingsbanen van de machine volgens de modellen die vaak 3D aangeleverd worden. Op deze manier verhoogt men de productiviteit van computergestuurde machines. Het succes van productieautomatisering hangt onder andere af van de technische kennis van de mensen die met deze systemen werken.MODULES NIVEAU 4

Binnen onze BBL niveau 4 opleiding Verspaningstechnoloog bieden wij de modules verspaningstechnologie en nieuwe technieken aan. Deze zijn ook te volgen zonder het gehele BBL traject te doorlopen.